De zelfbeeldtraining (voor jongeren van 13 tot 17 jaar) is voor jou geschikt als je vaak negatief over jezelf denkt. Iedereen denkt wel eens slecht of negatief over zichzelf, maar als je dat vaak hebt, kan het ervoor zorgen dat je problemen krijgt.

Je kunt bijvoorbeeld denken dat je niet de moeite waard bent. Je vindt jezelf niet leuk, mooi of slim genoeg, waardoor je sommige dingen niet meer doet of durft. Het kan zich uiten in onzekerheid, emotie-eten, angsten, controle willen hebben, perfectionisme, niet voor jezelf opkomen of boosheid. Een negatief zelfbeeld uit zich op verschillende manieren, voor iedereen is dit anders. En het is onnodig, want je kunt jezelf trainen om positiever over jezelf te denken en daarmee de problemen weer de baas te worden.

Deze training is ontwikkeld om je te leren positiever naar jezelf en de wereld te kijken. Hiervoor wordt gewerkt met voorstellingsvermogen, zelfspraak, lichaamshouding, gezichtsuitdrukking en muziek. Wij combineren deze training met Mindfulness oefeningen.

In deze groepstraining ga je met ongeveer 6 jongeren die vergelijkbare problemen hebben aan de slag. Er zijn 6 trainingen van een uur. De trainingen kunnen worden gecombineerd met één of meer individuele sessie(s). Er zijn gemengde en specifieke meidengroepen.

Voor meer informatie, data, kosten en evt. vergoeding kan contact worden opgenomen met de trainers Margriet Koekkoek of Ingrid Kampschöer