Als Integratieve Kinder- & Jeugdtherapeut, Kinder- & Pubercoach en Remedial Teacher kan ik meedenken met vragen die liggen op zowel leergebied als op sociaal-emotioneel gebied

Mijn passie ten aanzien van kinderen en jongeren is om ze de beste versie van zichzelf te laten zijn. Gedurende 20 jaar heb ik dit met veel plezier vorm gegeven in het basisonderwijs. Ik ben er groepsleerkracht geweest van alle groepen, Remedial Teacher en Intern Begeleider. In 2006 heb ik de overstap gemaakt naar Praktijk BLOM. Hier heb ik nog meer mogelijkheden om het kind of de jongere te begeleiden op de manier die bij hem of haar past. Ik kijk naar voorkeuren en talenten. Die zet ik in bij de vraag waar het kind of de ouders mee komen. Het belangrijkst voor mij is dat het kind zich door mij gezien en gewaardeerd voelt in wie het in wezen is. Pas wanneer een kind zich volledig geaccepteerd voelt, is het mogelijk verder te ontwikkelen. Van deze manier van begeleiden, krijg ik zelf ook veel energie.

Ik werk als therapeut en zet onder andere EMDR, Brainspotting, Acceptance and Commitment Therapy (ACT), Cognitieve Gedragstherapie en outdoor coaching in.

Ik ben getrouwd en heb een zoon en een dochter in de puberleeftijd. Ik vind jongeren in deze leeftijd geweldig. Ze zijn dapper maar tegelijkertijd kwetsbaar. Ik voel me bevoorrecht deze jongeren te mogen begeleiden. Geen standaardoplossingen, want ik ga ervan uit dat de oplossing al in de persoon zelf aanwezig is. Ik ben graag reisgenoot in deze zoektocht zodat de jongere zijn of haar persoonlijke oplossing vindt.
De groepstrainingen die ik geef, zijn ook nooit standaard. Elke keer weer stel ik mezelf de vraag; Waar heeft dit kind of de jongere behoefte aan? Wat heeft het nodig? Dat is mijn passie en daarmee is het ook mijn kracht.

Telefoon : 06 30 444 109
Email : margriet.koekkoek@praktijkblom.nl
KvK : 24485441
AGB-code : 90-048326
Lidmaatschap : VIT, RBCZ/TCZ en LBRT